Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-05-21 22:12:00, szombat
 
   
  Vasárnap - menü ajánlat

Reggeli: Csirkemájas saláta
Előétel: Zellerkrémleves reszelt füstölt sajttal meghintve
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás- mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Tatáros szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Gombagulyás


Csirkemájas saláta:

Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma
35 dkg csirkemáj
25 dkg rukola (vagy más saláta)
1-2 csípős paprika
4 evőkanál olívaolaj
1/2 dl fehérborecet

Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A májat megmossuk, szárazra töröljük. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, és vékonyan felkarikázzuk.

Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk benne a hagymát és a májat. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra öntünk 1 dl vizet, az ecetet. Sóval, borssal és egy csipet cukorral fűszerezzük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a paprikát. A salátát, a hagymás májat tányérra rendezzük, ráöntjük az öntetet, és tálaljuk. Ropogós bagettet kínáljunk hozzá.


Füstölt sajtos zellerkrémleves:

Hozzávalók:
25 g vaj
1 közepes nagyságú vöröshagyma
750 g zellerszár
1 nagyobb burgonya
2 evőkanál petrezselyem
6 dl erőleves (kockából)
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
A díszítéshez:
zellerlevél
snidling
reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket.
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Zöldséges-mandulás hústekercsek:

Hozzávalók:
5-6 szelet hús (pulykamell, csirkemell, karaj vagy amit szeretünk)
A töltelékhez:
1 szál póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldség (mexikói)
3 dkg mandula pálca
5-6 levél friss rozmaring
1,5 dl száraz fehérbor

borsikafű
olaj
4 gerezd fokhagyma
5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.

A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. 0,5 dl bort. Pár perc kevergetés után készen van.

Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.





Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.

Sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Bazsalikomos-mozzarellás-póréhagymás paradicsomsaláta:

Hozzávalók:
25 dkg koktélparadicsom
20 dkg mini mozzarella sajt
5-6 levél friss bazsalikom
15 cm-es darab póréhagyma
olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet
3 db kockacukor
3 evőkanál ecet
1 kávéskanál borsikafű


Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a mozzarelláról leöntjük a levét és egy tálba szórjuk. Rátépkedjük a bazsalikomleveleket, meghintjük sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. A salátaléhez 3 szem kockacukrot, az ecetet, a balzsamecetet és borsikafüvet összekeverjük, a salátára öntjük, összekeverjük és tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Rakott palacsinta:

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
3 tojás
fél l tej
5 evőkanál olaj
40 dkg sonka
1 csokor petrezselyem
10 dkg pannónia sajt
1/4 l tejföl
2 tojás
fél evőkanál ételízesítő
vaj, zsemlemorzsa (a tűzálló tál kikenéséhez)

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a tejjel és egy-két ek. olajjal, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Olajozott palacsintasütőben a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, metéltre vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A palacsintametéltet összekeverjük a sonkával, a felét a tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék sonkás metélttel. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a Delikáttal, borssal, és a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.





Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2470 kJ/590 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Tatáros szendvics:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sovány marhahús
1 nagy fej hagyma
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál joghurt
1 csipet chili paprika
1 teáskanál Worchester mártás
olaj
4 szelet barna kenyér
4 tojás

Elkészítés:
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Kockára vágjuk, és apró lyukú darálón, kétszer, nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
A húshoz adjuk a joghurtot, megszórjuk sóval, borssal, csipet chilivel, beletesszük a Worchester mártást, és simára kikeverjük. Nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A húsmasszából akkora pogácsákat készítünk, hogy fedje a pirított kenyereket, rátesszük, és megszórjuk hagymával. 4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk, a szendvicsre tesszük, megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.


Gombagulyás:

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 db közepes krumpli
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény

bors

Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott krumplit, kevés vizet öntök alá. Fedő alatt addig főzöm, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.

Ekkor beleadom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával, fűszerezem csipetnyi őrölt köménnyel, sózom, borsozom, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, készre főzöm.

Forrón tálalom, tejfölt kínálok hozzá. Kedvünk szerint csipetkét is főzhetünk bele.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: zellerlevelekkel, koktélparadicsom, paradicsomsaláta, pirospaprikával, zellerkrémleves, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, kenyérszeletek, paradicsomokat, tükörtojásokat, előmelegítjük, balzsamecetet, összekeverjük, meggrillezzük, hússzeletekre, petrezselymet, megtisztítjuk, megtisztított, visszatesszük, hússzeleteket, papírtörlővel, felkarikázzuk, megolvasztjuk, palacsintákat, előmelegített, bazsalikommal, felgöngyöljük, mozzarelláról, hústekercsek, felszeletelt, borsikafüvet, zsemlemorzsa, húsmasszából, aranybarnára, hagymát meghámozzuk, májat megmossuk, salátát megmossuk, paprikát megmossuk, visszamaradt zsiradékra, csipet cukorral, hagymás májat, nagy lábasban, egészet felöntjük, pépes zöldségeket, felkockázott füstölt, sajt felolvad, receptet Mirza, hússzeleteket vékonyra, töltelékhez kevés, felszeletelt póréhagymát, Kiskegyed Konyhájában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Egy lelki imádság  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Png virág  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép napot kívánok  Fekete István - Akác  Mai harmónia kártyám  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Egy lelki imádság  Szívem  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Sokan azt tartják  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Irgalom és ítélet  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Minden harmadik...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Reggel van  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Alázat  Akarat  Szívem tiéd  Png kislány  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Png kislány  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
hagymát meghámozzuk, májat megmossuk, salátát megmossuk, paprikát megmossuk, visszamaradt zsiradékra, csipet cukorral, hagymás májat, nagy lábasban, egészet felöntjük, pépes zöldségeket, felkockázott füstölt, sajt felolvad, receptet Mirza, hússzeleteket vékonyra, töltelékhez kevés, felszeletelt póréhagymát, tölteléket kanalazzuk, külsejét meggrillezzük, fotót Ekesandi, póréhagymát felkarikázzuk, paradicsomokat félbevágjuk, mozzarelláról leöntjük, tálba szórjuk, salátára öntjük, lisztet elkeverjük, sonkát vastag, petrezselymet megmossuk, sajtot lereszeljük, kicsit vastagabb, tűzálló tálba, sajt felével, maradék sonkás, tejfölt simára, tészta tetejére, maradék reszelt, marhahúst hártyáitól, hagymát megtisztítjuk, húshoz adjuk, kenyérszeletek mindkét, húsmasszából akkora, pirított kenyereket, serpenyőben visszamaradt, szendvicsre tesszük, olajon üvegesre, felkockázott hagymát, karikákra vágott, felkockázott krumplit, zöldségek félig, felszeletelt gombát, receptet Nanasnani, zellerlevelekkel, koktélparadicsom, paradicsomsaláta, pirospaprikával, zellerkrémleves, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, kenyérszeletek, paradicsomokat, tükörtojásokat, előmelegítjük, balzsamecetet, összekeverjük, meggrillezzük, hússzeletekre, petrezselymet, megtisztítjuk, megtisztított, visszatesszük, hússzeleteket, papírtörlővel, felkarikázzuk, megolvasztjuk, palacsintákat, előmelegített, bazsalikommal, felgöngyöljük, mozzarelláról, hústekercsek, felszeletelt, borsikafüvet, zsemlemorzsa, húsmasszából, aranybarnára, felforraljuk, bazsalikomos, olívaolajjal, aranysárgára, vegetáriánus, felkockázott, petrezselyem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1679
  • e Hét: 16551
  • e Hónap: 30456
  • e Év: 160163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.