|
2011-05-21 22:12:00, szombat
|
|
|
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat
Reggeli: Csirkemájas saláta
Előétel: Zellerkrémleves reszelt füstölt sajttal meghintve
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás- mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Tatáros szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Gombagulyás
Csirkemájas saláta:
Hozzávalók 4 személyre:
4 fej vöröshagyma
35 dkg csirkemáj
25 dkg rukola (vagy más saláta)
1-2 csípős paprika
4 evőkanál olívaolaj
1/2 dl fehérborecet
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A májat megmossuk, szárazra töröljük. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk benne a hagymát és a májat. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra öntünk 1 dl vizet, az ecetet. Sóval, borssal és egy csipet cukorral fűszerezzük. Felforraljuk, és hozzáadjuk a paprikát. A salátát, a hagymás májat tányérra rendezzük, ráöntjük az öntetet, és tálaljuk. Ropogós bagettet kínáljunk hozzá.
Füstölt sajtos zellerkrémleves:
Hozzávalók:
25 g vaj
1 közepes nagyságú vöröshagyma
750 g zellerszár
1 nagyobb burgonya
2 evőkanál petrezselyem
6 dl erőleves (kockából)
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
A díszítéshez:
zellerlevél
snidling
reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket.
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Zöldséges-mandulás hústekercsek:
Hozzávalók:
5-6 szelet hús (pulykamell, csirkemell, karaj vagy amit szeretünk)
A töltelékhez:
1 szál póréhagyma
2 maréknyi vegyes zöldség (mexikói)
3 dkg mandula pálca
5-6 levél friss rozmaring
1,5 dl száraz fehérbor
só
borsikafű
olaj
4 gerezd fokhagyma
5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, olajjal megkent alufóliára fektetjük.
A töltelékhez kevés olajon a felszeletelt póréhagymát, a zöldséget, a mandulát, a fűszereket, sót jól átforgatjuk, pirítjuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott bazsalikommal, ráreszeljük a fokhagymákat, meghintjük borsikafűvel, és aláöntünk kb. 0,5 dl bort. Pár perc kevergetés után készen van.
Ezt a tölteléket kanalazzuk a hússzeletekre, megszórjuk reszelt sajttal, felgöngyöljük az alufóliával, és előmelegített sütőben 210 fokon 35-40 percig sütjük úgy, hogy aláöntünk 1 dl bort, és figyeljük, ha elpárolgott, akkor újból öntünk alá folyadékot.
Ha letelt az idő, kivesszük a tepsit, leszedjük óvatosan a fóliát a húsokról, és a külsejét meggrillezzük vagy megpirítjuk.
Sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Bazsalikomos-mozzarellás-póréhagymás paradicsomsaláta:
Hozzávalók:
25 dkg koktélparadicsom
20 dkg mini mozzarella sajt
5-6 levél friss bazsalikom
15 cm-es darab póréhagyma
olívaolaj
1 kávéskanál balzsamecet
3 db kockacukor
3 evőkanál ecet
1 kávéskanál borsikafű
só
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a mozzarelláról leöntjük a levét és egy tálba szórjuk. Rátépkedjük a bazsalikomleveleket, meghintjük sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. A salátaléhez 3 szem kockacukrot, az ecetet, a balzsamecetet és borsikafüvet összekeverjük, a salátára öntjük, összekeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!
Rakott palacsinta:
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt
3 tojás
fél l tej
5 evőkanál olaj
40 dkg sonka
1 csokor petrezselyem
10 dkg pannónia sajt
1/4 l tejföl
2 tojás
fél evőkanál ételízesítő
vaj, zsemlemorzsa (a tűzálló tál kikenéséhez)
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a tejjel és egy-két ek. olajjal, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A sonkát vastag csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Olajozott palacsintasütőben a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, metéltre vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A palacsintametéltet összekeverjük a sonkával, a felét a tűzálló tálba terítjük. Megszórjuk a sajt felével, befedjük a maradék sonkás metélttel. A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a Delikáttal, borssal, és a tészta tetejére öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 40 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2470 kJ/590 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Tatáros szendvics:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sovány marhahús
1 nagy fej hagyma
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál joghurt
1 csipet chili paprika
1 teáskanál Worchester mártás
olaj
4 szelet barna kenyér
4 tojás
Elkészítés:
A marhahúst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Kockára vágjuk, és apró lyukú darálón, kétszer, nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.
A húshoz adjuk a joghurtot, megszórjuk sóval, borssal, csipet chilivel, beletesszük a Worchester mártást, és simára kikeverjük. Nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A húsmasszából akkora pogácsákat készítünk, hogy fedje a pirított kenyereket, rátesszük, és megszórjuk hagymával. 4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk, a szendvicsre tesszük, megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Gombagulyás:
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
5 db közepes krumpli
olaj
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
só
bors
Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, hozzáadom a karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott krumplit, kevés vizet öntök alá. Fedő alatt addig főzöm, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
Ekkor beleadom a felszeletelt gombát, megszórom pirospaprikával, fűszerezem csipetnyi őrölt köménnyel, sózom, borsozom, felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, készre főzöm.
Forrón tálalom, tejfölt kínálok hozzá. Kedvünk szerint csipetkét is főzhetünk bele.
Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
Címkék: zellerlevelekkel, koktélparadicsom, paradicsomsaláta, pirospaprikával, zellerkrémleves, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, kenyérszeletek, paradicsomokat, tükörtojásokat, előmelegítjük, balzsamecetet, összekeverjük, meggrillezzük, hússzeletekre, petrezselymet, megtisztítjuk, megtisztított, visszatesszük, hússzeleteket, papírtörlővel, felkarikázzuk, megolvasztjuk, palacsintákat, előmelegített, bazsalikommal, felgöngyöljük, mozzarelláról, hústekercsek, felszeletelt, borsikafüvet, zsemlemorzsa, húsmasszából, aranybarnára, hagymát meghámozzuk, májat megmossuk, salátát megmossuk, paprikát megmossuk, visszamaradt zsiradékra, csipet cukorral, hagymás májat, nagy lábasban, egészet felöntjük, pépes zöldségeket, felkockázott füstölt, sajt felolvad, receptet Mirza, hússzeleteket vékonyra, töltelékhez kevés, felszeletelt póréhagymát, Kiskegyed Konyhájában,
|
|
|
|
hagymát meghámozzuk, májat megmossuk, salátát megmossuk, paprikát megmossuk, visszamaradt zsiradékra, csipet cukorral, hagymás májat, nagy lábasban, egészet felöntjük, pépes zöldségeket, felkockázott füstölt, sajt felolvad, receptet Mirza, hússzeleteket vékonyra, töltelékhez kevés, felszeletelt póréhagymát, tölteléket kanalazzuk, külsejét meggrillezzük, fotót Ekesandi, póréhagymát felkarikázzuk, paradicsomokat félbevágjuk, mozzarelláról leöntjük, tálba szórjuk, salátára öntjük, lisztet elkeverjük, sonkát vastag, petrezselymet megmossuk, sajtot lereszeljük, kicsit vastagabb, tűzálló tálba, sajt felével, maradék sonkás, tejfölt simára, tészta tetejére, maradék reszelt, marhahúst hártyáitól, hagymát megtisztítjuk, húshoz adjuk, kenyérszeletek mindkét, húsmasszából akkora, pirított kenyereket, serpenyőben visszamaradt, szendvicsre tesszük, olajon üvegesre, felkockázott hagymát, karikákra vágott, felkockázott krumplit, zöldségek félig, felszeletelt gombát, receptet Nanasnani, zellerlevelekkel, koktélparadicsom, paradicsomsaláta, pirospaprikával, zellerkrémleves, petrezselyemmel, zsemlemorzsával, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, kenyérszeletek, paradicsomokat, tükörtojásokat, előmelegítjük, balzsamecetet, összekeverjük, meggrillezzük, hússzeletekre, petrezselymet, megtisztítjuk, megtisztított, visszatesszük, hússzeleteket, papírtörlővel, felkarikázzuk, megolvasztjuk, palacsintákat, előmelegített, bazsalikommal, felgöngyöljük, mozzarelláról, hústekercsek, felszeletelt, borsikafüvet, zsemlemorzsa, húsmasszából, aranybarnára, felforraljuk, bazsalikomos, olívaolajjal, aranysárgára, vegetáriánus, felkockázott, petrezselyem, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1679
- e Hét: 16551
- e Hónap: 30456
- e Év: 160163
|
|
|